Back to All Events

Powitanie lata z jogą vol. 2 – weekend w Winnicy


Z czym kojarzy Ci się początek lata?

Mnie – z totalnym rozprężeniem. Zrywaniem się z lekcji, bo już i tak nic się na nich nie dzieje. Wracaniem ze szkoły okrężną drogą. Piciem wina w ogródkach warszawskich kawiarni, w co roku tym samym zadziwieniu, że znów jest tak długo jest widno, że znowu przyszło lato, mimo że w środku zimy wydawało się to zupełnie nierealne.

Może nie chodzimy już do szkoły (i to od dawna ;)), ale jestem przekonana, że nasze ciała pamiętają ten stan: ekscytację z powodu zbliżających się wielkimi krokami wakacji. Dwóch miesięcy, które kiedyś wydawały się długie jak wieczność, gotowe do wypełnienia zupełnie niezaplanowanymi przygodami. Tę gotującą się w nas otwartość i ciekawość.

A gdyby tak spróbować troszeczkę do tego wrócić? Na tyle, na ile jest to możliwe, gdy jest się dorosłym, poważnym człowiekiem. Urwać się na moment z codzienności i zaczerpnąć lata pełną piersią?

Czuję, że tak właśnie będzie na naszym czerwcowym wyjeździe do Winnicy. Poruszamy się na matach swobodnie, by wyraźnie poczuć, jak się mają nasze ciała. Pochodzimy boso po trawie. Będziemy polować na komary, których o tej porze zawsze jest tam pod dostatkiem ;) Ruszymy na długie spacery albo poleżymy na trawie z książką, im mniej poważną, tym lepiej. Będziemy jeść pyszne posiłki z rąk Szymona – ale nie tylko, bo tym razem poprowadzi on też dla nas warsztaty kulinarne, oparte na tym, co najlepsze w czerwcu, czyli na lokalnych, sezonowych produktach.

Oddamy też ciała w ręce Karoliny, która czule je wymasuje i poprowadzi w błogi, głęboki relaks. Czy może być lepiej? Szczerze mówiąc, nie sądzę <3

Jedź z nami, będzie pięknie!

PLAN WYJAZDU (może jeszcze ulec drobnym zmianom)

Czwartek
przyjazd od 17
18 joga
19.30 kolacja

Piątek
8 joga
9.30 śniadanie
14 lunch
18 joga
19 kolacja

Sobota
8 joga
9.30 śniadanie
14 lunch
16.30 warsztat kulinarny z Szymonem – „Lato w kuchni roślinnej”
19 kolacja
20.30 joga nidra

Niedziela
8 joga
9.30 śniadanie
12.30 medytacja i rozmowa podsumowująca wyjazd
14 lunch

MIEJSCE

Willa Winnica znajduje się niecałe 3 kilometry od kazimierskiego rynku, 300 metrów od Korzeniowego Dołu, wśród sadów i wzgórz, w cichym malowniczym miejscu.
https://www.kazimierzdolny.pl/pensjonaty/23557/

KOSZT

1600 zł

*osoby, które uczestniczyły już wcześniej w organizowanym przeze mnie wyjeździe otrzymają 10% zniżki (cena wyniesie 1440 zł)

Cena obejmuje 3 noclegi, 3 posiłki dzienne, uczestnictwo w zajęciach jogi oraz warsztatach kulinarnych, masaż.

Gwarancją rezerwacji miejsca jest wpłata na podany w mailu zwrotnym numer konta zaliczki w wysokości 800 zł. Zaliczka nie podlega zwrotowi.

O NAS

Iga Kruk-Żurawska
Nauczycielka jogi, redaktorka, żona i kocia mama. W praktyce jogi najważniejsze jest dla niej słuchanie ciała i codzienne wracanie do źródła spokoju, które każdy z nas ma w sobie. Ukończyła trening nauczycielski pod okiem Ani Chomczyk (Yoga Shala Białystok), obecnie jest w trakcie kursu nauczycielskiego u Tary Stiles (strala yoga). Prowadzi zajęcia w warszawskich szkołach: Santoszy i Stanie Skupienia, pisze o jodze, medytacji i dbaniu o siebie: www.justbreathe.pl.

Karolina Eisentraut
Masażystka, certyfikowany nauczyciel Hatha-Vinyasa Yogi (RYS 200h Yoga Alliance; The Peaceful Warriors), instruktor Fitnessu – Ćwiczeń Psychofizycznych oraz niedoszła tancerka – co przyznaje z uśmiechem, bo zawsze tam, gdzie jedna droga się kończy, nowa się zaczyna.
www.ucielenie.pl

Szymon Kazimierczak
Kucharz-samouk do wynajęcia. Gotuje fajne jedzenie dla fajnych ludzi, najchętniej w fajnych miejscach. Prowadzi kulinarnego bloga Szama Szyma. Z zawodu teatrolog, pracuje w redakcji miesięcznika „Teatr”. Po godzinach gra na gitarze w zespole Dla Kontrastu.